Bubblor

15.06.2019 11:21

Nu har Musaplokis blogg kommit till ett visst logiskt slut. Jag har här skrivit om all den musik som på ett eller annat sätt kom till mig under åren 1980-1985. Det kunde ha varit musik som producerades då eller så bara någon låt eller något band som betydde mycket för mig under denna tidsperiod. Och låtar har verkligen bubblat upp i mitt minne. Det är som att skrivadet av den här bloggen har tillåtit alla minnen att komma upp till ytan. Och de har gjort det då jag minst anat det: innan läggdags eller på morgonen då jag kört till jobbet.

Jag har varit tvungen att sätta mina gränser. Därför har varken Gianna Nanninis Bello e impossibile från 1986 eller Gerry Raffertys Baker Street från 1978 passat in i den aktuella tidsramen. Jag har även gjort något slag av subjektiv kvalitetsgranskning, så tyvärr Shaking Steven och Kim Wilde. Många bubblare har legat under ytan och bara väntat på att jag skulle lyckas identifiera dem, men det har inte gått. Låtarna har förblivit anonyma brottsstycken i form av textrader. Jo, jag minns att ett band sjöng om "den svartröda båten" i reggaetakt eller frågade "varför dansar du i skuggan när det finns sol". Men varken internet, diskussionsforum eller mitt eget minne har gett vidare information om låttitel eller artist. Så fungerar minnet, det finns det som inte kommer hela vägen fram. Så kunde heller inte dagens moderna teknik ge mig Lasse Tennanders LP Konsten att hålla balansen eller Dums have more fun med Jukka Tolonen band. 

Men jag kommer att fortsätta att skriva här på min musikblogg, åtminstone ett år till, eller så länge som jag känner för det. Det i form av en presentation av Veckans singel, som är en singelskiva från perioden 1980-1985 med en artist som jag tidigare nämnt på min blogg, samt årstidens LP. Så håll till godo bästa läsare. Enligt statistiken på hemsidan är ni några stycken som läser vad jag skriver, trots att jag inte hör av er i gästboken. Så gå gärna in och diskutera något av det som jag skrivit, så lägger jag ut det här på hemsidan om ni inte direkt förbjuder det. Tycker det vore roligt med diskussioner om den musik som gjordes i början av 80-talet. För trots att det var mycket glamour och romantiska rökridåer, så gjordes det ändå mycket bra rockmusik, speciellt i Sverige och Finland.

Kanske jag också kommer att skriva om någon musikbok som jag läst, och egen musik lägger jag naturligtvis fortfarande månatligen ut på Musaploki.se. Hoppas att ni fortsätter att läsa här. Det har varit mig ett sant nöje och samtidigt välbehövlig terapi att skriva bloggen. 

Uffe