Gammal punkare

19.04.2021 17:03

Allt mer hör man uttrycket "gammal punkare" användas av någon som ser tillbaka på sitt musikaliska förflutna. Jag hörde någon kändis i England säga om sin egen tonårstid att "everybody was a punk when they were young." Och det är absolut inget skämmigt med det, tvärtom. Själv var jag punkare när jag gick i åk 9 och var sexton år. Tiden varade inte så länge och sammanföll inte med den tiden när jag spelade i ett band. Jag var punkare till utseende och attityd. 

Mats Knutson är nu en känd och väldigt kunnig politisk reporter på SVT. Som ung var han punkare och sjöng i bandet "De anhöriga" från Karlshamn. Det är något som han gärna nämner i intervjuer och han har också sagt att han fortfarande gärna lyssnar på punk ibland.

Jag har hört gamla hippies skratta åt att de snart får lyssna på Jimi Hendrix eller låten San Francisco med Scott McKenzie på ålderdomshemmet. Sedan blir det proggfarbrors tur med "Livet är en fest". Men därefter kommer väggarna i den handikappanpassade lilla ettan att dåna av Sex Pistols Anarchy in the UK.