Studion

06.04.2020 17:29

I min studio, som också är min pub vid namn Övra Steget, som är en före detta båtbyggeriverkstad (därav namnet Övra Steget) på Haglundsväg 12 i Vestergeta, Geta, har jag bandat in alla mina senaste låtar, dvs från och med hösten 2016. Alltid när jag får ett längre lov från jobbet så drar jag mig undan hit, tänder den vedeldade järnkaminen, kollar på någon film i min IP-TV, medan jag väntar på att få tillräckligt varmt, tar kanske en öl från hyllan, och så börjar jag banda in. Jag har bandat på min gamla portastudio förr, men nu har jag skaffat nya grejer. Det är en DELL-laptop och ett Focusrite ljudkort. På datorn har jag installerat både FL Studio och Cakewalk. Jag har inte bestämt mig ännu vilket program jag ska börja använda. Grejerna ser ut så här:

Jag brukar också kommunicera med andra som gör egen musik, eller om det är något med tekniken som krånglar. Det gör jag på communityn Studio forum.se, där jag är medlem. Där får man mycket hjälp.

Jag vill helst göra analog musik och låta riktiga instrument bestämma hur soundet ska bli. Så jag har alla de instrument som behövs, såsom gitarr, bas, synt, saxofon, flöjt. Min senaste investering är ett stiligt trumset av märket Pearl, med Zidjian hi-hat och cymbaler. Det köpte jag förra sommaren i Hammarland. Det ser ut så här:

Så jag har faktiskt allt jag behöver i min studio, förutom tid att göra musik då. Jag skulle inte alls ha något emot, om det riktigt kniper, att sätta mig i självvald karantän där ett par veckor eller så.